Marikenloop 2018

Het was weer een geweldig evenement, mooie sfeer, heerlijk festival terrein in park Brakkenstein. Voor mij inmiddels een mooie thuishaven. Ik geef er de trainingen Hardlopen met reuma, geef er regelmatig training voor Han Bruist. Dicht bij het Radboud Sportcentrum en prachtige uitvalsbasis rond te struinen en buiten te spelen met mijn sporters. Het goede doel voor dit jaar was het Marikenhuis, er stond een glazen huis op het terrein om aandacht te vragen voor dit goede doel en ik werd bij het inleveren van mijn glazen Marikenhuis-spaartpotje geïnterviewd en heb natuurlijk de kan aangegrepen om reclame te maken voor onze groep Hardlopen na borstkanker.

Daar was ik daar zondag niet voor maar het was wel mooi meegenomen om het zo even onder de aandacht te kunnen brengen. Een grote groep van mijn meiden liep mee met de Marikenloop. Een aantal liep zelfs hun eerste 5 km. Super spannend, ook voor mij als trainer. Ik vertrok al om 11 uur op mijn fiets richting het startterrein waar we met een tent van De Loper stonden om de meiden op te vangen, moed in te spreken, te plagen en te lachen samen. Het zijn wel die dingen die het een stuk leuker maken om met een groep naar een wedstijd te gaan.

Het viel me wel op dat het een heel stuk rustiger op het festivalterrein was dan andere jaren. Toch veel mensen die zich hadden laten afschrikken door het weer? Je zou het bijna denken, we kregen zaterdag nog een mail van de organisatie dat de startgolven waren aangepast omdat veel dames een andere afstand gekozen hadden. Op mij was thuis ook ingepraat om mijn 10km toch maar om te zetten naar de 7,5 of de 5, maar ik wilde hoe dan ook een tempotraining doen en zou toch al niet als wedstrijd lopen. Zelfbescherming hoor 😊 voor een wedstrijd ben ik stik zenuwachtig en dat bleef nu achterwege. Rustig lopen als ik door de starttrechter ben zit er meestal niet in. Niet vreemd dat ik nu niet nerveus was want als ik daar sta ben ik toch meer de trainer/coach voor de meiden dan dat ik me kan focussen op mijn eigen wedstrijd. Ben dan ook supertrots dat er meer dan 15 op de diverse afstanden gefinisht zijn van de diverse locaties.

Zelf heb ik naar beste kunnen gelopen, ik ben geen moment in de problemen gekomen en gewoon mijn eigen plan getrokken. Na 3 km zag ik dat ik net onder de 6 min per km zat, ik had een eindtijd in gedachten tussen de 62-63 minuten en dacht ok zolang mogelijk vlak blijven lopen en dan zien we wel waar ik op uitkom. Dat werd een nette 59.48. Net onder het uur 12de van de 44 in mijn categorie. Een fijn gevoel dat deze basis weer staat. Wel een beetje last van mijn knie onderweg maar dat was uiteindelijk ook snel weer weg. Na de finish werd ik verrast door een paar van mijn meiden die op me gewacht hadden.

Omdat ik toch wel van de cijfertjes ben, heb ik een analyse gemaakt van de tijden op de diverse afstanden. De leeftijd heb ik buiten beschouwing gelaten maar dan valt wel op dat de meeste finishers boven de 6 min. per km zitten. Onze mooie sport groeit in de breedte en dat is mooi en bijzonder, we mogen er steeds meer zijn op onze eigen manier in ons eigen tempo. Geweldig dat er steeds meer vrouwen gaan hardlopen en zich bewust worden dat het een heerlijke sport is. Mooi ook dat wij met steeds meer zijn en  ons in de trainingen niet hoeven te meten met de mannen. We op ons eigen niveau en op onze eigen manier kunnen genieten van onze mooie sport. Het mag bij ons best gezellig zijn tijdens een training, er wordt ook heus wel serieus getraind. Wij lopen hard zoals wij dat willen!

Uitslagen Marikenloop 2018

5 km
2696 finishers                                                  
Laatste finisher 1.03.26
Eerste finishers 16.22
21 onder de 20 minuten (4)
97 tussen de 20 en 25 minuten (5)                        
572 tussen de 25 en 30 minuten(6)                        
1206 tussen de 30 en 35 minuten (7)                   
613 tussen de 35 en 40 minuten (8)                      
150 tussen de 40 en 45 minuten (9)                      
33 tussen de 45 en 50 minuten (10)                      
3 onder de 1.02.29
7,5 km
1045 finishers  
Laatste finisher 1.12.14
Eerste finisher 29,47
1 onder de 30 minuten (4)
21 Tussen 30 en 37.30 minuten (5)
310 tussen 37.30 en 45 minuten (6)
539 tussen 45 en 52,30 minuten (7)                      
256 tussen 52.30 en 60 minuten (8)
15 tussen 60 en 67.30 minuten(9)
19 onder de 1.12.14
10 km  1203 finishers
Laatste finisher 1.21.58 
Eerste finisher  37.48 
1 onder de 40 minuten (4) 
86 tussen 40 en 50 minuten (5) 
473 tussen de 50 en 60 minuten (6) 
530 tussen de 60 en 70 minuten (7)                       
130 tussen de 70 en 80 minuten (8) 
3 onder de 1.21.58

Alida Logo

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s