Wat wil jij?

cropped-alida-logo.jpgStel die vraag aan mensen en de meesten weten het niet. Sommigen hebben geen wensen, anderen zijn tevreden met wat ze nu hebben en doen en weer anderen zijn helemaal niet gewend om voor zichzelf te denken en te wensen.

Vaak gaan we zo op in de ratrace van het leven dat we ons laten meesleuren in de wensen van andere mensen. Wil je dat dan echt of is het zo dat het toevallig langs komt en je het zelf nooit verzonnen zou hebben? Is het meer een meegaan met, om erbij te horen? Wil je niet buiten de groep vallen? Degenen die je liefhebt en/of aardig vind niet wilt teleurstellen? Het gemakkelijker is om ja te zeggen dan om de discussie aan te gaan? Je ‘nee’ gewoon een heel lastig antwoord vindt?  Angst om een slechte beoordeling te krijgen? Een ontevreden manager aan je bureau of een miepende collega? Aan verwachtingen van anderen willen voldoen?

Wat wil jij? Wat is je droom? Wat zou je willen veranderen? Wat wil je ervoor laten? Wat wil je ervoor doen? Maak jij afspraken met jezelf? Maak je die net zo belangrijk als afspraken met een ander? Ben jij in staat me-time in je agenda te zetten?

Zelf leerde ik pas laat in mijn leven dat ik niet minder belangrijk was dan de mensen om me heen en geloof me ik verschuif mezelf nog heel vaak naar het tweede plan. Het grote verschil is, als ik dat nu doe dat het een bewuste keus is en het daardoor voelt alsof ik niet naar het tweede plan schuif maar flexibel met mijn me-time omga. Soms neem ik mezelf in de maling hoor en moet ik toch weer  teveel concessies doen om de dingen te doen die ik gepland had in mijn me-time. Mijn dromen zijn namelijk vaak verbonden met doelen en doelen hebben heel vaak een einddatum.

Wat ik wil? Op 7 oktober de marathon van Chicago uitlopen en dat is dus een doel met een einddatum. Mijn droom de major six grote marathons lopen. Chicago is nummer 5 en het doel is Tokyo te lopen in 2020 en dan is mijn droom rond.

Heb je ook een doel, wil je dat delen met me?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s