Alida Leeuw

_JF_8273     Alida Leeuw (1955)

Aan het eind van mijn actieve jaren als voetballer ging ik op zoek naar een manier om mijn conditie op peil te houden om zo het moment van definitief stoppen nog even uit te stellen. Ik vond het spelletje altijd zo leuk maar al snel werd het hardlopen leuker dan het voetballen. Het duurde nog een aantal jaren voor ik het voetballen definitief achter me kon laten. Een aantal jaren deed ik beide maar in 1993 meldde ik me toch aan voor een starters groep bij het toenmalige AV Passaat in Papendrecht. Daarna ging het snel. In 1994 liep ik mijn eerste marathon en was er geen weg terug meer. Nu 24 jaar later ben ik in training voor mijn 16de marathon. Echt talent had ik niet als loper, verder dan een PR van 46.31 op de 10km en een 3.34.59 op de marathon kwam ik nooit. Door allerlei omstandigheden kwam daar de klad in, blessure, verhuizingen en nieuwe uitdagingen. Het lopen is altijd wel  gebleven maar de drive om PR’s te lopen verdween. Hoewel ik moet zeggen dat het wel altijd blijft kriebelen

In hetzelfde jaar zette ik ook de eerste stappen op weg naar Beweeg je vitaal, ook al wist ik dat toen nog niet. Als oud loper van de startersgroep werd ik door AV Passaat gevraagd als begeleider voor de nieuwe groep en daar kon ik geen nee tegen zeggen. Een nieuwe passie was geboren. Nog wel in een tijd dat er niet zoveel vrouwen actief waren als trainer maar daar heb ik mijn weg wel in gevonden, zelf altijd geweldige trainers gehad waar ik veel van geleerd heb. In die begin jaren was ik een hardloper die ook training gaf. Deed wat opleidingen bij de toenmalige KNAU en dat was het.

Het begeleiden van lopers bleef wel. Al vroeg was ik ook bezig met online coaching van groepen lopers en een community om vrije lopers samen te brengen tijdens wedstrijden. Een voorloper van de huidige facebook groepen. Door een van die vrije lopers kwam ik uiteindelijk in Nijmegen terecht

Vanaf 2006 ben ik meer trainer dan loper. Er volgend meer opleidingen: Looptrainer 2 en 3, Running Bootcamp instructeur, Fitstapcoach, Vitaliteitscoach. Ook allerlei clinics kwamen op mijn pad en dat alles bracht met waar ik nu ben. Nooit klaar met leren en mezelf ontwikkelen. Er komen steeds nieuwe mooie dingen op mijn weg. Mensen met een doel, stap voor stap, naar hun top helpen geeft zoveel energie dat ik nog lang niet klaar ben en nu zelfs weer tijd vrij maak om naar mooie doelen te werken.

Plezier, genieten en ontspanning dat zijn de woorden die voor mij bij bewegen horen. De prestatieverbetering komt vanzelf. Tijdens mijn trainingen kijk ik naar het individu en stuur daarop. Ieder mens is uniek en levert zijn eigen topprestatie!

2 gedachten over “Alida Leeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s