Kom je buitenspelen?

Buitenspelen; het tovert altijd gelijk een glimlach op mijn gezicht. Mooie herinneringen aan vroeger, lol samen, spelen na schooltijd, kattenkwaad, stoeien maar ook dromen over later als ik groot ben. Hoeveel plezier hadden we toen, we lachten veel, waren lekker in beweging en werden op een andere manier moe. Waarom doen we dat dan nu niet meer? Waarom gaan we steeds minder doen van de dingen die altijd zo leuk waren? Zo is volwassen zijn en ouder worden toch veel minder leuk dan het kan zijn? We zijn denk ik die vrijheid van denken een beetje kwijt geraakt, het is ook lastig om het kind in jezelf weer los te laten. Mij is het gelukt en daarom heb ik er mijn werk van gemaakt. Ik noem het wandelbootcamp maar het is natuurlijk stiekem buitenspelen voor volwassenen. De omgeving verkennen, gebruik maken van de omgeving om fitter te worden, niet alleen maar wandelen maar jezelf uitdagen op een ontspannen manier en genieten van de dingen die lukken en lachen om de dingen die nog niet lukken. We doen oefeningen, een spelletje of voeren een opdracht uit. Niets moet maar jezelf een beetje uitdagen mag natuurlijk wel, beetje spierpijn is soms echt wel lekker. Welke excuses heb je nog? Geen tijd? Voor leuke dingen in het leven maak je toch tijd. Geen conditie? Dan is het hoog tijd om er wat aan te doen toch?  Op de bank worden we niet beter en ook niet vrolijker. Vertel me maar eens waar je als kind blij van werd, wat je leuk vond om te doen, waar je van droomde als je later groot was. Je eigen doel bepalen met een klein schopje onder de kont van de trainer. Mijn doel? Mensen het plezier in het bewegen terug geven, liefst in de buitenlucht, gewoon omdat het mag, omdat samen bewegen voor iedereen leuker is en we samen meer kunnen verzinnen en doen dan alleen. Heb je een doel en wil je daarover brainstormen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Durf niet alleen te dromen maar zet de eerste stap om te doen. De weg naar je doel is de reis die nu begint want juist de reis naar je doel zorgt voor de mooie herinneringen. Ga je mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s