Senioren bewegen te weinig!

cropped-alida-logo.jpg

Het gaat niet over jouw! Jij leest dit omdat de titel je uitdaagt om te reageren en je gelijk in de verdediging wilt schieten, of misschien mij eens even wilt gaan vertellen wat je hiervan vind.

Mooi: dan heb ik in ieder geval je aandacht, nu nog even verder lezen….. dan kun je het doorvertellen aan de mensen in je omgeving die je langzaam stijver en strammer ziet worden of die dat al zijn. De mensen die allerlei excuses hebben waarom ze er niet toe komen om deel te nemen aan de beweeg mogelijkheden die er zijn.

Wat is er nu leuker dan buitenspelen? Ja ik noem het buitenspelen, omdat ik het heerlijk vind om te bewegen. Het liefst in de buitenlucht en met een klein groepje  mensen. Ik vind dat zo leuk dat ik er zelfs mijn beroep van gemaakt heb. Ik ben zelf 60+ en voel heel goed dat het allemaal wat minder gemakkelijk gaat dan het ging. Het tempo van die leuke beweeg programma’s gaat voor mij vaak te snel. Ik sta nog na te denken hoe het ik de oefening in spiegelbeeld uit moet voeren en dan zijn ze alweer aan het praten over de volgende oefening. Gelukkig hebben we ook you tube en kan ik daar de oefening 5 x opnieuw afspelen en hem dan op mijn gemak zelf en in mijn eigen tempo doen.

Nu in deze coronatijd hoor ik zo opeens ook bij de ouderen, schrok zelf van de ‘dor hout’en 60- discussue. Niets doen, binnen blijven als je niet naar buiten hoeft, alleen een frisse neus halen en ons wel vertellen dat we met z’n allen de risicogroep zijn. Lekker gemakkelijk, maar ja toen ik 40 was vond ik iemand van 65 ook stokoud. Toch ging het de eerste weken echt slowdown met me, de saaiheid sloeg toe, ik werd er de eerste weken niet vrolijker van. Zat veel, bewoog weinig, kreeg nog een paar corona kilo’s cadeau en er kwam steeds minder uit mijn handen. De kop moest om en ik gaf mezelf een schop onder de kont.  voor mezelf een beweegplan gemaakt en gelukkig begon mijn energie weer te stromen dus…….

Kom je buiten spelen?

Laten we bewegen weer leuk maken, voor ons. Wie denken ‘ze’ wel niet wie ze zijn om voor ons te beslissen hoe we voor ons zelf moeten zorgen? Zijn we niet oud en wijs genoeg om de touwtjes van onze gezondheid en fitheid zelf in handen te houden? Laten we goed voor onszelf zorgen, voor ons lichaam en onze geest. Laten we doen waar wij gelukkig van worden, doen wat we leuk vinden.  Breng je buurman, buurvrouw, broer of zus maar mee. Niet zo serieus, stevig wandelen of een beetje joggen, wat oefeningen doen maar niet gelijk 3 x 10 maar beginnen met 3 x 3 en iedere week een beetje meer. Kies een doel, het is ons lijf, ons hoofd. Kom je buitenspelen?

Maar ja, die ouderen hé, zelfs voor mij als 60 plusser is het lastig om ze te bereiken. Want ik zoek juist de mensen die nog niet zoveel bewegen, die denken dat ze het niet mer kunnen, bang zijn dat het te zwaar is, denken dat ze eerst maar eens moeten afvallen, toch al zo moe zijn en het niet meer durven omdat ze bang zijn dat ze niet goed genoeg zijn. Als je maar wel weet dat je alle lol mist dan want dat de gaan lachen en plezier hebben dat is zeker en ik weet het zeker Senioren lachen ook te weinig!

Wil je meer weten? Stuur me dan maar een berichtje.

Een gedachte over “Senioren bewegen te weinig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s