Nee is ook een antwoord

De titel zegt het al, druk, druk, druk……………….2018-05-06 09.05.46

Gelukkig zijn het allemaal leuke dingen die op mijn pad komen, neemt niet weg dat het dan juist belangrijk is dat het ook leuk blijft. Zonder dat de volle agenda alsnog voor een hoop stress zorgt. Dat lukt mij niet altijd, jullie wel?

Nu ik druk ben met het uitbreiden van mijn eigen bedrijf zijn er zoveel dingen waar ik tegelijk mee bezig ben, het is super leuk om trainingen te geven aan speciale doelgroepen maar het komt wel bovenop mijn vaste trainingsgroepen, afspraken nu voor opdrachten die pas gaan lopen over een paar maanden, opleidingen nu voor plannen die in de toekomst liggen, zelf ook nog trainen voor de volgende marathon. Tel daarbij de zomer die in Nijmegen altijd extra bruisend en gezellig  is. Dan snappen jullie wel hoe geweldig leuk mijn leven is.

Maar even serieus, dat woordje even………..ik deelde vanmorgen op mijn facebook pagina een verhaal over het Vrouwtje even en het zette me toch wel aan het denken over de L die ontbreekt in het woord even. Alle dingen die ik hierboven beschreef leken idd maar even tijd te kosten en heel erg leuk om te doen maar al die even dingetjes kosten wel tijd en hebben invloed op het leven. Is dat erg? Voor even niet vind ik, vandaag heb ik weer de rust om even een blog te schrijven.

Nee zeggen is voor veel mensen lastig, voor mij zeker want ik kan heel slecht keuzes maken, ben snel ergens enthousiast over en borrel altijd gelijk over van de ideeën om ermee te beginnen. Dan ben ik al een stap te ver om nog nee te kunnen zeggen tegen mezelf. De rem om te zeggen; ik moet even kijken of het gaat, zit niet in mijn denken en doen. Nee zeggen past niet bij mijn karakter, het maakt me blij en gelukkig om mensen te helpen, ik vind het leuk om iets voor anderen te doen, te zorgen voor een gezellige sfeer, het bewaken van de goede harmonie, het verbinden met andere mensen. Dat is voor mij leven. Ik krijg er zoveel positieve energie van, dat nee zeggen gewoon niet bij me past. Ja het klopt! Nee is ook een antwoord, maar het moet je dan wel een goed gevoel geven. Leven doe je namelijk niet zomaar even. Nee is ook een antwoord, maar dat geef je niet zomaar even. Om nee te zeggen heb ik een goede reden nodig………………… en als Ja veel leuker is waarom zou je dan geen ja zeggen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s