We gaan van start!

 

Gisteren mocht ik als trainer bij een vereniging in de omgeving van start met een nieuwe beginnersgroep. Altijd weer een verrassing wat de samenstelling van zo’n groep is. Het bestuur was aanwezig om ze welkom te heten, het veiligheids hesje uitgedeeld wat bij de inschrijving verstrekt werd, waarna mijn collega en ik ons voorgesteld hebben aan de groep. Daarna was het tijd een stukje voorlichting, iemand van Run2day was aanwezig om wat te vertellen over schoeisel en kleding. Dat kwam uiteraard gisteren goed van pas, met dit weer starten met hardlopen! Stel je dat eens voor, ik vond het dan ook knap en heel dapper dat ze er bijna allemaal waren. Ze hadden zich vooraf wel aangemeld maar toch.

Daarna zijn we naar buiten gegaan, nadat ik het programma verteld had. 8 x 1 minuut en ivm de kou geen loopscholing en al wandelend en lopend een stukje warming up. De eerste minuut heb ik ze maar even laten lopen, das wel handig voor mij als trainer. Aan het eind van de minuut luister ik dan even goed naar de ademhalingen van iedereen en geef aan dat ze best wat rustiger mogen lopen. Op zoek moeten naar hun eigen tempo en niet mee moeten lopen in het tempo van de mensen die voorop lopen. De tweede minuut vielen er gelijk wat gaatjes in de groep. Bij herhaling 7 en 8 liep overigens de hele groep weer redelijk bij elkaar. Dat is wel normaal hoor bij de minuten loop op dit niveau. Er zijn altijd mensen die qua conditie het wel aankunnen maar die al snel zware benen krijgen en er zijn mensen die in de stand zitten van 8 x ? dat red ik nooit. De eerst gaan wat langzamer op het eind, de laatste krijgen een kick omdat het zo gemakkelijk gaat.

Op de terugweg naar de kantine heb ik ze alvast laten kennismaken met de toetjes van mijn trainingen. Ik sluit mijn trainingen bijna altijd af met een paar korte versnellingen tijdens het uitlopen. Stukje mentale training, om de lopers te laten ervaren dat ze steeds sneller herstellen en nog veel meer kunnen dan ze zojuist dachten aan het eind van de training. Zo ook nu, natuurlijk heel minimaal van zone 1 naar zone 2. Daarna gekomen voor een korte cooling down.

Het geeft een geweldig gevoel om weer met een stel nieuwe lopers aan de slag te mogen, mijn liefde voor de loopsport over te kunnen brengen en mensen te laten genieten van hun sterker wordende lichaam.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s