Code Rood

Vandaag geeft de ANWB code rood. Een algemene code rood dag voor iedereen die de weg op moet. Heb jij wel eens een code rood dag? Herken je die bij jezelf? Doe je er iets mee? Luister je er naar?

Ik heb ze wel, zo’n dag van…vandaag even niets, zeur niet aan mijn hoofd, laat me met rust…………en vaak kan dat dan niet, mag dat niet van mezelf. De dagelijkse dingen, de agenda, de planning, de afspraken met mezelf die ik heb. Ik heb dan een groot verantwoordelijkheidsgevoel en geef mezelf een schop onder min kont en start de dag zoals het hoort.

Maar waarom hebben we de ANWB nodig om een zomaar een dag vrij te nemen? Nou vind ik wel dat je niet weg kunt lopen voor de verantwoordelijkheden die je bent aangegaan, dat je het niet kunt maken om gemaakte afspraken niet na te komen, dat je mensen niet kunt laten staan die van jou afhankelijk zijn, dat je niet bewust dingen in de soep kunt laten lopen. Maar…………..

Zo’n persoonlijke code rood dag zou toch eigenlijk een signaal moeten zijn om voor je zelf een dag me-time in te plannen in je agenda. Gewoon een rood kruis door die dag, niet werken, niet trainen, geen telefoon, geen appjes, geen mail. Of juist wel als je daar zin in hebt. Gewoon een dag niets moeten of juist veel doen waar je al zolang zin in had.

Ik zeg doen! Afspraken maak je om ze na te komen! Niet alleen de afspraken met anderen maar zeker ook de afspraken met jezelf. Wanneer neem jij je code rood dag?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s